Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2007 23:32 - Как се правят палачинки...
Автор: gamina Категория: Други   
Прочетен: 14909 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2007 23:33


Първо - намерете си един мъж. Преди да започнете палачинките го курдисайте на компа да си се забавлява там нещо.

Второ - включете котлона и сложете кафеварката. Ако нямате кубинска кафеварка или джезве - направете си кафе по друг начин, но все пак пуснете котлона да се загрява (не важи ако сте с керамични плотове или на газ)... кафето е от основно значение, особено ако сте изпили някоя и друга бира повече предната вечер.

Трето - Направете си сместа за палачинките... Тук има различни варианти - с мляко, без мляко, с кисело мляко, с вода и т.н.... Аз използвам следното:

4-5 яйца
Почти цял литър прясно мляко
Някакво количество брашно докато започне да ми харесва консистенцията
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат
може и съвсееееем малко мазнина, зависи колко е изкуствено млякото ;)

Сместа: Разбийте първо яйцата, после изсипете една голяма част от млякото, разбъркайте и започвайте да досипвате брашно, междувременно вече сте си налели кафе и може да му добавите малко мляко докато има :). Ако ви се стори много гъста сместа - долейте с каквото е останало от млякото, ще стане много рядка, така че - продължавайте с брашното. Най-хубаво е да имате миксер, ако нямате като мен ще си имате мускулна треска на следващия ден ;)

Палачинките: Сместа е готова, котлона нагорещен, тигана е върху котлона и трябва да се намазни - за тефлоновите тигани - използвайте нещо като гъбичка, с памук не става добре - най-много да си имате печени влакна после. По правило първата палачинка не се получава, както и втората, и третата докато уцелите правилното количество и замаха при обръщането. Затова първите няколко спокойно може да си ги изядете докато подхвърляте следващата. Не е задължително обръщането да става с подмятане във въздуха, но определено е голям кеф.
Така докато вече се потите над котлона, мъжа който оставихте в другата стая решава да провери как стоят нещата и остава явно запленен от процедурата по правенето на палачинките. Примолва се да направи една той и от тук нататък вие сте свободни да настържете сирене, кашкавал и каквото си искате за палачинките, да отворите бурканите със сладко, да прочетете какво пише във форума на ZRock, да си изпиете вече изстиналото кафе с мляко и да давате акъл от време на време. Той няма да се откаже, няма да му омръзне и ще продължи да подхвърля палачинките докато не остане и капка, както и няма да ви даде да припарите до тигана, което в крайна сметка ви устройва...

Когато цялата смес свърши ще си имате много палачинки, един изключително доволен и горд от постижението си мъж, както и оплескан с олио плот.

Ако си падате по екстремните изживявания - осигурете си и котка! Непременно! Нищо не може да се сравнява с котешките косми навсякъде и с двете космати лапички, които изникват от нищото и се опитват да си гепят някоя палачинка... Трябва да спомена също мотаенето в краката и настойчивите опити да събори яйцата от масата и да си навре главата в брашното (направо се опитва сам да се панира...)



Гласувай:
0
0



Спечели и ти от своя блог!
1. storyknitter - :) забавно. аз обикновено си о...
31.05.2007 00:24
:)
забавно. аз обикновено си оставам на първото изречение и пакетче готови палачинки:)
цитирай
2. анонимен - Браво
03.06.2007 12:47
Страхотна рецепта.Повече се смях от колкот правох палачинки но здраве да е.
цитирай
3. анонимен - Ахам
22.03.2008 07:21
Рецептата е добра..пък и весело е написана, БРАВО, а който няма чувство за хумор.. здрав да е.. :)))
цитирай
4. анонимен - СУПЕР
23.04.2008 17:46
Браво рецептата е супер.аз съм мъж.и сега отивам до магазина за продукти :))))))))
цитирай
5. анонимен - защооооо???
28.08.2008 12:08
рецептата е супер, много е забавна и много мерси за нея!!! Но моя преблем е че :
1.Станаха солени, макар да им сложих само 1 ч.л. сол и повечко захар.
2.Отвътре бяха сурови, а отвън - толкова препечени, направо пепел!
Насилих се да изям 2, изхвърлих 2, а другите си седят на масата и дори котарака не ще да ги яде.
Защо стана така, защооооо!!!
цитирай
6. анонимен - alsdh
17.12.2008 13:46
''''''''''''''''''рецептата е супер, много е забавна и много мерси за нея!!! Но моя преблем е че :
1.Станаха солени, макар да им сложих само 1 ч.л. сол и повечко захар.
2.Отвътре бяха сурови, а отвън - толкова препечени, направо пепел!
Насилих се да изям 2, изхвърлих 2, а другите си седят на масата и дори котарака не ще да ги яде.
Защо стана така, защооооо!!!
'''''''''


Еми, 1-во си сложил много сол а 2-ро си сложил много смес в тигана и са станали много дебели !!!!
цитирай
7. анонимен - nedei te da har4ite mno produkti ...
27.07.2009 08:56
nedei te da har4ite mno produkti za6toto stava s6tata pala4inka kakto pravite qma nikakfa razlika
цитирай
8. анонимен - Аз съм мъж и редовно си правя пала...
03.09.2009 22:03
Аз съм мъж и редовно си правя палачинки. Сол и захар не им слагам, трябва да пробвам, но пък слагам ванилия, за по-добър аромат :) А като изсипвате смес в тигана - гледайте да не е по-дебела от 3-4мм :)
цитирай
9. анонимен - анонимен
26.12.2009 12:34
Браво... :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
цитирай
10. анонимен - kak se pravqt pala4inki
05.03.2010 17:15
3 qica
6tipka sol
6tibka zahar
1 kofi4ka kiselo mleko
1 kofi4ka voda
3 4.4 bra6no + 1/2 4.l soda bikar bonat
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gamina
Категория: Туризъм
Прочетен: 796069
Постинги: 216
Коментари: 1720
Гласове: 8478